dissabte, 25 d’agost de 2012

La nostra galàxia

Aquests dies aprofitant uns dies que tenia de vacances, he intentat capturar la Via Làctia.
Potser no era l'indret perfecte ni el dia perfecte, ja que el centre de la V. L. quedaba molt baix i a tocar de les muntanyes, també a la part baixa de l'imatge es pot observar la tant famosa i odiada contaminació llumínica. Però un hi va quan pot, jaja.


Aquesta segona imatge és una prova que vaig fer amb el 70-200mm, crec que amb més pena que glòria, de fet aixó m'ho tindrien que dir els entesos. En vaig tirar bastantes amb aquesta òptica a 70, 100, 140 i 200mm. Els resultats no m'acaben de convencer. 
Aquesta imatge de sota concretament està feta a 100mm.I ja per finalitzar vaig voler que la família pogués disfrutar del cel que vaig poder gaudir jo. Així doncs a l'endemà vam repetir a la mateixa hora i al mateix indret. Les condicions no eren tant bones hi havien capes fines de núvols alts i crec que bastanta humitat, de totes maneres ho vàrem disfrutar molt.
Aquesta última imatge tenia el problema del temps d'exposició, no podia demanar a les dues models que estiguessin tant quietes durant gaires segons, de totes maneres va sortir aquesta imatge.
16 comentaris :

 1. Això que fas és una meravella!!!! Ja voldria jo que em sortissin fotos així...... (es nota que sóc principianta ehhh, heheh!)

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Alba, no és tant difícil com et penses, tot es posar-si. Jo en la fotografia nocturna també sóc bastant novell, em queda molt per apendre.
   Gràcies per passar!

   Elimina
 2. Hola Jordi,
  No em desagrada pas la segona, es una bona idea, encara que m'agradaria veure-la a tamany real, jo vaig fer unes proves aquesta setmana amb el 70-200 tirant d'ISO i alguna és aprofitable, em va sorprendre com es poden apreciar clarament els diferents colors de les estrelles :-)
  El tema de la c.l. és igual a tot arreu, una llàstima.
  Salut!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Pere, ja es ben complicat enquadrar a 150 o 200mm. oi?
   Salut!!

   Elimina
 3. A mi m'agrada la tercera,
  les dues figures mirant el cel donen el seu toc romàntic :)
  Enhorabona pels resultats i a continuar...
  :)

  ResponElimina
 4. Gràcies Esther, celebro que t'agradi la tercera, elles quan la van veure van quedar ben parades!!

  ResponElimina
 5. Doncs a mi, la que més m'agrada de les tres és la segona, amb totes aquestes nebuloses i cúmuls estelars que has aconseguit captar.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gràcies i benvingut al bloc. Ara ja sé que són cúmuls estelars.

   Elimina
 6. Bona jornada, la segona no esta gens malament!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Degut a la posibilitat de treballar en Isos alts, el 70-200mm obre tot un gran món.

   Elimina
 7. A mi m'agraden totes jeje. Aquesta setmana he fet dues sessions, una dalt del Montseny i una altra... a la terrassa de casa!!! deu n'hi do el que he he aconseguit amb el meu equip minso, pero cap la meitat de la meitat de la meitat de les teves. Snif. Enhorabona per totes tres, sobretot per la tercera, intuieixo el mèrit que té aconseguir que dues models s'estiguin quietes :-)

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gràcies Sussss, et puc assegurar que aconseguir que les models estiguin quietes durant tants segons és el més difícil, aquest parell no tenen cul, jaja
   A veure si ens ensenyes aquestes imatges teves :-D

   Elimina
 8. Doncs jo les veig molt bé! Bona la última!

  ResponElimina
 9. Unes fotos més que bones.... I a més veig que has estat per la meva terra, Cantàbria.... Preciosa la Porracolina vista des del mirador del Puerto de Alisas.... Felicitacions, Jordi.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gerardo benvingut al bloc, estic sorprès per la coneixença del lloc, amb les poques referències que es veuen en les imatges.
   Gràcies per passar

   Elimina